Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

ADD Erdek Şube Başkanı Filiz: Atatürk'e saldırılar, çalışma şevkimizi artırıyor”

ADD Erdek Şube Başkanı Filiz:   Atatürk

Bugünkü konuğumuz, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Erdek Şube Başkanı Zafer Filiz. 16.1.1951'de, Eskişehir'de doğan Filiz, 30 yıl görev yaptığı PTT'den emekli oldu.

Söyleşi: Önder Balıkçı
Bugünkü konuğumuz, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Erdek Şube Başkanı Zafer Filiz. 16.1.1951’de, Eskişehir’de doğan Filiz, 30 yıl görev yaptığı PTT’den emekli oldu. 1998 yılından beri Erdek’te yaşayan Filiz ile söyleşimizi aşağıda sunuyoruz.
X X X
* Atatürkçü Düşünce Derneği, Erdek Şubesi çatısı altına ne zaman girdiniz?
- 12 yıldır dernek yönetiminde görev yapıyorum. 31 Ağustos 2014’te ise başkanlığa seçildim. İki yıl sonra bu görevi bırakacağım.
* Ülkemizde, koltuklara oturanların bırakmamak için ellerinden geleni yaptıkları düşünülürse, bu kararınız şaşırtıcı. Neden, koltuğu bırakacağınızı açıklıyorsunuz?
- Yaşım, 65. Bu göreve iki yıllığına seçildim. Artık, bu bayrağı gençler devralmalı. Bu çeşit kamuya mal olmuş derneklerin başlarında, genç ve dinamik başkanlar, yönetim kurulları bulunmalı. İki yıllık görev sürem sırasında derneğimizin başarısı için elimden gelen çabayı harcayacağım. Daha sonra inanıyorum ki, bayrağı benden, genç, idealist ve dinamik bir ekip devralacaktır.
* Başkanlığınızdaki yönetim kadrosunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Seçimimiz, “çarşaf liste” yöntemiyle gerçekleşti. Bu yöntemle oluşturulan ideal bir ekip. Çok iyi niyetli ve çalışkan arkadaşlardan oluşuyor. Onlarla başarılı bir çalışma dönemi geçireceğimizden kuşkum yok. Hepsi pozitif ve aktif arkadaşlar.
* Ne çeşit çalışmalar gerçekleştirmek istiyorsunuz?
- Atatürk’e, “Tuna Dalgaları Valsi”ni çalan bir astsubayın oğluyum. Yani Atatürkçü bir aileden geliyorum. Babama lâyık bir Atatürkçü olmak amacıyla elimden geleni yapıyorum. Ülkeme en iyi hizmeti vermek için çaba harcıyorum. Bizde projeler bitmez.
* Son yıllarda Atatürk’e yöneltilen saldırılar konusunda ne düşünüyorsunuz?
- Bu saldırılar, çalışma şevkimizi, sorumluluk duygumuzu daha da artırıyor. Ancak, son Cumhuriyet balomuzda, Belediye Başkanımız sayın Hüseyin Sarı’nın da vurguladığı gibi Atatürk’ü savunmak zorunda kalmak, bizim için zül oluyor. İstanbul Barosu Başkanı sayın Ümit Kocasakal’ın da vurguladığı gibi aslında Atatürk’ümüzü savunmak zorunda kalmak için bir dernek kurmak zorunda kalmamız bile üzüntü verici.
* Ekonomik olarak derneğinizi nasıl ayakta tutuyorsunuz?
- Üyelik aidatımız ayda 2 lira olmak üzere yıllık 24 liradır. 85 üyemiz var. Zaman zaman bağışlar da oluyor. Zor da olsa çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu arada son beş yıldır gerçekleştirdiğimiz Cumhuriyet balolarımızın ilgi görmesi bizi mutlu ediyor.
* Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek Şubesi’nin çalışmaları, genel merkez tarafından nasıl değerlendiriliyor?
- Şubemizin kurumsallaştığını düşünüyorum. Genel merkezimiz de çalışmalarımızdan memnun. Derneğimize de güveniliyor. Geçtiğimiz günlerde, Çanakkale Küçükkuyu’da gerçekleşen eşgüdüm toplantısında, 15 şube içinde Balıkesir, Altınoluk ve Ayvalık ile birlikte Erdek şubesi de, bölgemizin çalışma performansına yön verme görevini üstlendi. Tansel Çölaşan’ın başkanlığında, derneğimizin çok iyi bir yönetim kurulu bulunması da ayrı bir şanstır. Kısacası, 384 şube gibi biz de, Genel Merkezimizle uyum içinde çalışıyoruz.
* Ülkenin geleceğinden umutlu musunuz?
- Bu ülke bizim. Asla umutsuz olamayız. Atatürk’ün yeri elbette ki dolmaz. Onu arıyor ve özlüyoruz ama hepimiz birer Atatürkçü çizgide hareket edip, umutlarımızı taze tutmalıyız. Bu ülkeden Atatürk sevgisini hiç kimse söküp atamaz. Yalnız Türkiye’de değil, yurt dışında da Atatürkçü Düşünce Dernekleri’nin sayıları hızla artıyor. Bugünlerde de, Norveç Oslo’da İngilizce öğretmeni olarak görev yapan kızım Begüm Fatma Filiz’in çabasıyla bir derneğin kurulmak üzere olmasının mutluluğunu yaşıyorum. Allah, bize bir daha ikinci bir Kurtuluş Savaşı da, yeni İstiklal Marşı da, Cumhuriyet için bir dakikalık saygı duruşu da göstermesin!



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı